JO8-4 doet goede zaken voor doelpuntactie: 3-13 winst!

De doelpuntactie is nog maar net van start, maar er zijn waarschijnlijk enkele sponsors die nu al een aardig bedrag kwijt zijn 😉

HFC’15 JO8-4 wist namelijk net als eerder dit seizoen te winnen van Pelikaan SJO8-1G. In Oostwold werd met maar liefst 3-13 gewonnen!

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Julian, Emma en keeper van de week Pascal waren vanaf de eerste minuut de betere partij kwamen al snel met 0-2 voor dankzij goals van Hidde en Detmar. Waarbij gezegd moet worden dat de 0-2 een hele mooie goal was. Julian verdedigde goed uit aan de linkerkant en gaf de bal mee aan Milan die op zijn beurt een prima voorzet afleverde (zie foto) op Detmar die makkelijk de 0-2 binnen kon tikken: schitterende teamgoal!

Pelikaan S leek met 1-2 terug onverwacht terug in de wedstrijd te komen, maar daar dachten onze spelertjes anders over. Nassim scoorde de 1-3 al snel daarna was het opnieuw Detmar die zorgde voor de 1-4 ruststand.

In de rust heb ik nog even een extra compliment gegeven aan Julian, die normaal het liefst alleen in de spits staat. Hij speelde namelijk een hele goede eerste helft als linkerverdediger. Ik heb zelfs tegen de rest gezegd dat de manier waarop Julian stond te verdedigen, een voorbeeld was voor de rest. Niet achterin blijven hangen, maar mee bewegen. Keurig gedaan!

Na de rust gingen onze spelers vrolijk door met scoren. Milan scoorde al snel de 1-5 en daarna was het de beurt aan Emma: haar eerste goal! Na een typisch trucje van Emma (even de bal terughalen) bleef ze rustig voor de goal en schoof ze keurig de 1-6 binnen.

Nadat Nassim voor 1-7 had gezorgd (weer een prima schot!), schoot de thuisploeg de 2-7 achter onze keeper Pascal. Maar opnieuw gingen onze spelers gewoon door met aanvallen en liepen ze via Nassim, Milan (2x), Julian en Hidde uit naar een 2-12 stand.

Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog een keer en zorgde Nassim met zijn 4e van de ochtend voor de 3-13 eindstand.

Daarna nog een mooie penaltyreeks waarbij keeper Pascal de laatste penalty nog eens snoeihard de kruising in joeg. Hoe dan ook, allemaal hartstikke goed gespeeld! Aanstaande zaterdag mogen we weer aan de bak: om 9:00 uur thuis tegen Amicitia VMC JO8-2G!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
Hier staat overigens ook nog een leuk filmpje van de wedstrijd van afgelopen zaterdag!

https://www.facebook.com/hfc15jo84