JO8-4 kampioen na kraker tegen FC Lewenborg: 4-3!

Het is Pascal, Julian, Hidde, Detmar, Emma, Nassim en Milan toch nog gelukt: KAMPIOEN! Maar wat was het spannend! 🙂

Al snel bleek dat FC Lewenborg JO8-4 een stuk sterker speelde dan afgelopen zaterdag, toen er met maar liefst 1-13 werd gewonnen. Het zou absoluut geen makkie worden vandaag: een mooie wedstrijd maakten ze er van! Na 10 minuten, bij de eerste time-out, stond het 1-0 voor ons dankzij een goal van Pascal. Toen Pascal daarna ook nog eens de 2-0 scoorde, leek het even wat makkelijker te worden en kregen we nog een paar mooie kansjes via Nassim, Pascal en Julian maar na de 2-1 (hard en goed binnen geschoten) werd het weer ontzettend spannend. Beide ploegjes leverden veel inzet en strijd en met name fysiek was FC Lewenborg veel sterker dan afgelopen zaterdag.

Het werd 3-1 voor ons toen Milan hard binnen schoot na een mooi passje van Emma: Detmar gaf het laatste zetje met de knie. Maar al snel schoot dezelfde speler van FC Lewenborg ook de 3-2 binnen, waardoor de spanning weer volledig terug was. Keeper van de tweede helft, Pascal, had bovendien een paar mooie reddingen vandaag waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. Met name de lage schuiver in de verre hoek wist Pascal erg knap tegen te houden: keeperstrainer/papa Bert mag trots zijn! 🙂

Bij de laatste time-out heb ik ze pas gezegd dat ze vandaag toch nog kampioen konden worden: volledig verrast waren ze! De ploeg waar we twee keer van hadden verloren dit seizoen, FC Lewenborg JO8-6, had namelijk ook twee wedstrijdjes verloren. Door vandaag te winnen kwamen we zeker gelijk op punten en gezien het aantal goals voor (81!) durfde ik het wel aan om onszelf tot kampioen te kronen als er geen officiële standen meer worden bijgehouden door de KNVB.

MAAR: dan moest er vandaag toch wel gewonnen worden! Ik heb het hele seizoen niet gehamerd op winst of verlies, en ze gewoon lekker laten voetballen. Maar vandaag ging het dus wel even om winnen en dat was goed terug te zien in de laatste 10 minuten: wat hebben ze hard gewerkt! Één van de grotere spelertjes van FC Lewenborg, die al 2 keer had gescoord en steeds gevaarlijk was, werd continue door 2 spelertjes van ons verdedigd. Hidde en Nassim stonden op dat moment achterin om keeper Pascal te ondersteunen, maar ook Milan, Detmar, Julian en Emma hielpen supergoed mee en ze bleven voor elke bal gaan. Ik durf wel te zeggen dat die laatste 10 minuten met name misschien wel de beste 10 minuten van het afgelopen seizoen waren, zeker als je kijkt naar strijdlust en inzet: super goed gedaan, toppers!

Toch was het tijdens die laatste 10 minuten ook nog lang niet gedaan, al leek het daar wel even op toen Milan met een goed hard schot zorgde voor de 4-2. Daarna kwam FC Lewenborg wéér terug in de wedstrijd door de 4-3 te scoren en zo bleef het spannend tot de allerlaatste minuut. Maar toen dan eindelijk het laatste fluitje ging, was het zover: KAMPIOEN!

Wat een spannende wedstrijd en wat een mooie manier om het seizoen af te sluiten! Na de wedstrijd was Buddy de IJsbeer er weer en konden ze genieten van een welverdiend ijsje én HFC’15 kampioensmedaille!

Ik ben hartstikke trots op het team, zeker vandaag, maar bovenal over het hele afgelopen seizoen. We gaan het seizoen nu nog lekker met elkaar afsluiten met een viertal toernooitjes en aansluitend op 23 juni een kampioens-BBQ!

Scoreverloop:
1-0 Pascal
2-0 Pascal
— RUST —
2-1 –
3-1 Detmar
3-2 –
4-2 Milan
4-3 –

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84