JO8-4 knokt zich naar 2e overwinning: 5-11!

Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd voor HFC’15 JO8-4 op het programma: op bezoek bij Amicitia VMC JO8-2G. Vooraf hoorden we dat dit team ook de week daarvoor had gewonnen (van FC Lewenborg JO8-6), dus dit kon wel eens een leuk wedstrijdje worden: en dat werd het!

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Julian, Pascal en Emma begonnen goed aan de wedstrijd en we stonden al snel met 0-1 voor dankzij een mooi doelpunt van Detmar! Maar daarna hadden ze het eventjes moeilijk en kregen we 3 goals achter elkaar tegen. Aan de overkant stond een goede keeper op de goal en die hield nogal wat schoten van onze kant tegen: erg knap! Het werd daarna toch 3-3 dankzij 2 goals van Milan, maar omdat zij ook nog 1 keer wisten te scoren, stond het 4-3 bij de rust.

In de kleedkamer waren onze spelertjes het er over eens dat de tegenstanders toch wel vaak wat sterker en groter waren en dat ze tikjes tegen de schenen van ze kregen. Op de vraag wat ze daar dan tegen konden doen, varieerden de antwoorden van ‘ontwijken’ tot aan ‘terug beuken’. Ontwijken was een top idee, het ‘terug beuken’ hebben we in overleg weten terug te schroeven tot ‘een schouderduw’ geven of ‘tegen de tegenstander aan leunen’ 😉

Hoe dan ook, in de tweede helft gingen onze spelertjes meteen volop in de aanval, en met succes! Binnen no-time was de 4-3 achterstand omgebogen in een 4-7 voorsprong (3 x Pascal, 1 x Milan). Nassim kreeg als keeper nog 1 goal tegen (de 5-7), maar verder bleven onze spelers scoren. Dankzij goaltjes van Pascal (2x), Detmar en Hidde werd het uiteindelijk zelfs nog 5-11. Goed gedaan, toppers!

Overigens hebben we de afgelopen training en deze wedstrijd geprobeerd al iets meer te werken om vanuit een opstelling te voetballen. En dat ging vandaag al best goed! Natuurlijk zijn ze in balbezit al snel geneigd mee naar voren te gaan, maar als de bal uit is, gingen ze toch al veel meer dan vorige week terug naar hun eigen plekje.

Na deze twee gewonnen wedstrijden kunnen we toch nu al wel concluderen dat dit teampje er echt aan toe was om naar een groter veld te gaan. Daarnaast hebben ze ontzettend veel plezier tijdens de trainingen en wedstrijden en zijn ze ook nog eens super fanatiek met z’n zevenen: supermooi om te zien! Nu is het eerst voorjaarsvakantie: op 10 maart is de volgende wedstrijd, thuis tegen VVSV’09 JO8-1G!

Scoreverloop:

0-1 Detmar
1-1 –
2-1 –
3-1 –
3-2 Milan
3-3 Milan
4-3 –
— RUST —
4-4 Pascal
4-5 Pascal
4-6 Pascal
4-7 Milan
5-7 –
5-8 Pascal
5-9 Detmar
5-10 Pascal
5-11 Hidde

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84