JO8-4 ondanks goede eerste helft met 5-2 onderuit

Afgelopen zaterdag speelde HFC’15 JO8-4 op bezoek bij FC Lewenborg JO8-6: de enige ploeg waar ze van hebben verloren dit seizoen. Helaas werd ook deze wedstrijd weer verloren, maar ze waren met name in de eerste helft beter opgewassen tegen ze dan de vorige keer!

In de vorige wedstrijd gingen Pascal, Emma, Detmar, Julian, Hidde, Nassim en Milan met 2-3 achter de rust in en was een gelijke stand wellicht meer verdiend geweest. Nu gingen we met 2-2 de rust in dankzij goals van Julian en Nassim, maar hadden we eigenlijk meer verdiend. In de eerste helft was er maar één ploeg die in de aanval was: wij dus! Helaas scoorden zij uit de 2 a 3 kansen die ze kregen 2 keer, en hadden wij iets meer kansen nodig om die 2 goals te scoren. Moet ook gezegd worden dat ze een goede keeper hadden staan die er zeker 2 tegen wist te houden die de meesten niet tegen weten te houden 😉

Hoe dan ook, in de rust gaven ze aan dat ze toch wel erg veel last hadden van het shirtje trekken en kleine schopjes tegen de knieën. En ze zeiden ook dat de tegenstanders groter waren en dus ook beter. Ik heb ze aangegeven dat ze misschien wel groter waren, maar dat wij toch echt beter stonden te voetballen in die eerste helft. Op naar de tweede helft!

Maar helaas zag de tweede helft er heel anders uit. Ze hadden een nieuwe speler in het veld staan die een toch wel heel hard schot had: tot drie keer toe scoorde hij van flinke afstand waardoor we al snel op 4-2 achterstand kwamen en uiteindelijk zelfs 5-2. Zelf kwamen we niet heel veel meer eruit, verdedigde Lewenborg erg goed en zat het ook vaak net niet mee. Aan het einde van de wedstrijd kregen zowel Pascal als Milan nog een flinke schop tegen de knie en werd er afgefloten.

Jammer van de tweede helft, maar zeker in de eerste helft hebben ze weer laten zien gewoon goed te kunnen voetballen. Nog twee wedstrijden tegen het andere team van FC Lewenborg (JO8-4) en dan zit de eerste JO8-competitie erop: a.s. zaterdag én maandag. En dan vanaf volgende week op naar de toernooitjes!

Scoreverloop:
0-1 Julian
1-1 –
1-2 Nassim
2-2 –
— RUST —
3-2 –
4-2 –
5-2 –

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84