JO8-4 pakt toch nog winst in doelpuntenfestijn: 6-7!

Afgelopen zaterdag heeft HFC’15 JO8-4 ook de tweede wedstrijd tegen VVSV’09 JO8-1G gewonnen, maar wat was het spannend! Pas vlak voor tijd werd de winnende 6-7 gescoord!

Milan, Pascal, Julian, Hidde, Nassim, Emma en keeper van de week Detmar hadden het niet makkelijk, eigenlijk net als in de thuiswedstrijd, die met 6-3 werd gewonnen. VVSV’09 heeft wat oudere, grotere spelertjes die fysiek soms wat sterker zijn en ook niet schromen om er af en toe (te?) stevig in te gaan. Daar moeten onze spelertjes af en toe nog een beetje aan wennen.

De wedstrijd kende een bijzonder scoreverloop voor JO8-begrippen. Bij de eerste time-out (na 10 minuten) stond het al 3-5 voor ons! 8 goals dus in 10 minuten: dat het daarna in de rust nog steeds 3-5 zou staan, hadden we dan ook niet verwacht. In die eerste helft maakten wij enkele mooie goals, waarbij met name Pascal op schot was met 3 goals. Nassim en Julian scoorden de andere goals. Er werden mooie goals gescoord, al moet gezegd worden dat het bijna allemaal solo-goals waren. Niet erg natuurlijk en past ook zeker bij deze leeftijd, maar vandaag waren ze iets minder aan het overspelen dan normaal. En dat terwijl ze juist de laatste weken een aantal keren lieten zien dat ze ook al mooi samen kunnen spelen.

In de rust hebben we even weer het toverwoordje van de afgelopen weken erbij gepakt, zowel op trainingen als tijdens wedstrijden: FOCUS! Niet zo gek natuurlijk dat spelertjes op deze leeftijd af en toe nog wat afgeleid zijn, maar we kunnen er wel aan werken om te zorgen dat ze iets meer FOCUS op de wedstrijd hebben. Vandaag scoorde de tegenstander namelijk in de eerste helft maar liefst drie keer direct nadat wij gescoord hadden, vanaf de aftrap. Goals met je team vieren is natuurlijk hartstikke leuk, maar dan na de aftrap wel weer een beetje focus op de wedstrijd: leerpuntje laten we maar zeggen 🙂

En ook in de 10 minuten na de rust, was duidelijk te zien dat ze iets minder de aandacht er bij hadden. Met name bij de 4-5 en de 5-5 na rust, zag je spelertjes niet goed meelopen en te laat reageren. Voorbeeldje: discussie tussen Julian en Pascal over wie er nu verdediger stond (“Jij” -> “Nee, jij!”), terwijl de aanvallers van VVSV’09 zo door mochten lopen. En toen werd het dus ook nog eens 6-5 voor de thuisploeg: dat vonden ze niet zo leuk 😉

De laatste time-out er nog even op gehamerd dat ze nog 10 minuten hadden om het weer om te zetten. Voor iedere bal proberen te gaan en dat ze nog eventjes flink hun best moeten doen om nog wat goaltjes proberen te scoren. En dat lukte! Pascal scoorde al snel de 6-6, en vlak voor zorgde Pascal met zijn 5e ook nog eens voor de winnende goal. Met name die laatste 10 minuten hebben ze echt gebikkeld met z’n allen en speelden ze echt voor de winst, mooi om te zien! Ook goed om erbij te zeggen: in de slotfase had Detmar ook nog een paar hele goede reddingen in huis!

Al met al een bijzondere wedstrijd dus: in de eerste helft 8 goals over en weer in de eerste 10 minuten (3-5) en daarna 10 minuten geen goals. Na de rust, in de eerste 10 minuten 3 goals voor de thuisploeg en in de laatste 10 minuten alleen 2 goals voor ons: en dus een spectaculaire 6-7 eindstand! We hebben nu eerst even een paar weken vrij en dan rest ons alleen nog 3 wedstrijden tegen FC Lewenborg: 2 x tegen JO8-4 en nog de return tegen JO8-6.

Fijne vakantie alvast!

Scoreverloop:
0-1 Pascal
1-1 –
1-2 Pascal
2-2 –
2-3 Pascal
3-3 –
3-4 Nassim
3-5 Julian
— RUST —
4-5 –
5-5 –
6-5 –
6-6 Pascal
6-7 Pascal

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84