JO8-4 strijdend ten onder in eerste nederlaag: 3-6

Nadat de eerste drie wedstrijden knap werden gewonnen, is HFC’15 JO8-4 afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag aangelopen. Helaas gingen Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal, Emma en keeper van de week Julian op ons eigen Sportpark Hoogkerk met 3-6 onderuit tegen FC Lewenborg JO8-6. Maar ze lieten opnieuw zien dat ze goed opgewassen zijn tegen spelers die net iets ouder en groter zijn: er werd goed strijd geleverd!

In het begin moesten onze spelertjes nog even wennen: de meeste spelertjes bij de tegenstander waren lang, konden goed voetballen en ook nog eens hard schieten. Al snel werd het dan ook 0-1 en leek het er even op dat die voorsprong wel eens snel kon oplopen. Maar niets was minder waar: onze spelertjes namen het initiatief over en kregen veel kansen op de gelijkmaker. De 1-1 van Nassim was op dat moment dan ook dik verdiend!

Wat onze spelers daarna minder goed deden, maar wat op dat moment wel logisch was: te ver vooruit voetballen met z’n allen. Ze hadden zelf ook door dat ze daarmee veel kansen kregen, maar dan krijg je dus wel iets meer ruimte achterin. De 1-2 werd gescoord uit een tegenstoot waar één van de FC Lewenborg-spelertjes zo vrij richting onze keeper Julian mocht lopen.

Gelukkig voor ons viel daarna al snel weer de 2-2: een hele mooie goal! Milan dribbelde langs de linkerkant en passte de bal keurig langs de lijn naar Pascal die zijn mannetje uitkapte en in de verre hoek binnen schoot: knap gedaan!

Maar vlak voor rust kwam op eenzelfde manier ook de 2-3 tot stand: weer een speler die vrij mocht opstomen richting onze goal waarna Julian kansloos was op het harde schot.

Ondanks dat we in de rust hadden afgesproken dat de twee verdedigers toch ook echt een beetje achter de rest moest blijven voetballen, gingen ze aan het begin van de tweede helft toch weer iets te gretig met z’n allen naar voren. Zowel de 2-4 als de 2-5 vielen al snel en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Daarna pakten ze het weliswaar beter op, gingen met name Nassim en Hidde steeds heel goed mee verdedigen, maar kwamen we niet echt meer terug in de wedstrijd helaas. Nadat FC Lewenborg voor 2-6 had gezorgd, scoorde Detmar nog wel de 3-6 maar was het vlak daarna afgelopen.

Meteen na het laatste fluitsignaal heb ik ze even bij me geroepen en gezegd dat het jammer was dat ze hebben verloren, maar dat ze trots mogen zijn op hoe ze hebben gespeeld. Toch overheerste het gevoel eerst nog even dat ze hadden verloren en stonden er een paar verdrietige koppies om me heen. Ook niet zo gek, want de laatste échte wedstrijd die ging verloren is al van bijna een jaar geleden: 10 april 2017! Sinds die tijd zijn ze drie keer op rij ongeslagen kampioen geworden bij JO7 en werden ook de eerste 3 wedstrijden in JO8 gewonnen. In dat opzicht is het eigenlijk ook wel eens goed dat ze weer een keer hebben verloren, want er komen vast nog wel meer verliespartijen bij in de toekomst 😉

Hoe dan ook, gelukkig konden ze daarna de wedstrijd nog even lekker afsluiten met de penalty-serie: op naar de volgende wedstrijd! Zaterdag 7 april uit bij een team waar we al eerder tegen hebben gespeeld: Pelikaan SJO8-1G!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84