JO8-4 wint opnieuw in spannende wedstrijd: 6-3!

Afgelopen zaterdag werden alle wedstrijden door de KNVB afgelast, maar de week daarvoor (10 maart) heeft HFC’15 JO8-4 in een spannende wedstrijd met 6-3 gewonnen van VVSV’09 JO8-1G! Het was alweer de 3e wedstrijd op rij die werd gewonnen, maar Nassim, Pascal, Hidde, Julian, Detmar, Emma en Milan moesten er weer hard voor knokken!

Wel hadden we opnieuw een bliksemstart, want Nassim scoorde vrijwel direct al de 1-0 voor ons. De spelers van VVSV’09 waren allemaal een stuk groter dan die van ons, maar toch kwamen onze spelertjes fysiek prima mee met hun tegenstanders. Sterker nog, we waren in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en gingen dan ook dik verdiend met een 3-1 voorsprong de kleedkamer in. Julian en Pascal scoorden de andere goals en keeper Hidde moest alleen een afstandsschot uit het net halen.

Direct na de rust waren de rollen wel een beetje omgedraaid. Het begon al direct vanaf de aftrap: bij ons stonden ze nog een beetje te slapen terwijl zij meteen de 3-2 scoorden. Daarna kwamen wij er nauwelijks nog uit en zij hadden met hun gewisselde keeper nu een extra spelertje voorin die duidelijk wel van schieten hield. Hidde hield echter met veel kunst- en vliegwerk zijn goal schoon: met het nodige geluk wist onze keeper van de dag met vrijwel alle lichaamsdelen wel een schot tegen te houden 🙂

In de time-out (na 10 minuten in de tweede helft) vroeg ik weer aan ze het vonden gaan. Antwoord: goed! Toen vroeg ik nog maar eens wie er nu beter aan het voetballen was? Zij of wij? Daar gaven ze heel eerlijk antwoord op dat zij nu toch wel ietsje beter waren. Ik gaf daarna ook toe dat ik het nu eerder 3-3 zag worden, dan 4-2 voor ons 😉 Gelukkig hadden ze zelf ook wel ideeën om ervoor te zorgen dat het geen 3-3 zou worden: meer uit elkaar gaan. Ik voegde daar nog even aan toe dat ze dan ook meer de bal via de zijkanten moesten spelen om er voor te zorgen dat de bezoekers niet zo vaak meteen konden schieten.

Vol goede moed begonnen ze aan de laatste 10 minuten, maar helaas viel zoals verwacht al snel de 3-3. Daarna heb ik ze in het kader van ‘alles-of-niets’ meer naar voren gestuurd en minder laten verdedigen. En dat pakte enigszins gelukkig toch wel heel mooi uit! Milan scoorde de 4-3 en daarna wist Pascal ook al snel de 5-3 te maken. Met nog een paar minuutjes te spelen, leek de wedstrijd gespeeld. Toen Milan ook nog eens de 6-3 scoorde, was het helemaal duidelijk: weer een knappe overwinning erbij!

Dit was de lastigste wedstrijd tot nu toe voor ze. Weliswaar niet zozeer doordat de tegenstander beter was dan de andere ploegen waar ze tegen gevoetbald hebben, maar het was goed om te zien dat ze ook tegen fysieke, grotere spelertjes opgewassen zijn. Dat ze het ook nog eens moeilijk hadden en er écht voor moesten knokken, maakt van deze wedstrijd weer een mooi leermoment voor ze. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week thuis tegen Zuidhorn JO8-3!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84