JO8-4 wint ruim met mooi samenspel: 1-13!

Dat was een mooi ochtendje voor JO8-4! Met mooi samenspel hebben Julian, Pascal, Emma, Hidde, Nassim, Detmar en Milan vanochtend met maar liefst 13-1 gewonnen van FC Lewenborg JO8-4!

Natuurlijk was deze tegenstander een maatje kleiner dan het andere team van FC Lewenborg (JO8-6), maar de manier waarop ze vandaag speelden, was echt af en toe genieten: veel overspelen, rust aan de bal, geen blinde ballen naar voren (zoals vorige week) en, ook niet onbelangrijk, elkaar de goals gunnen! Het is geen toeval dat vandaag iedereen een goaltje heeft gescoord.

Vandaag een iets kortere wedstrijdbespreking met drie belangrijke punten: fanatiek zijn, veel overspelen en druk zetten. En dat is gelukt! Bij elke keer dat de tegenstander de bal had, werd er goed doorgejaagd en de bal snel terug veroverd. In de eerste helft, met Hidde als keeper, was het Pascal die de eerste goal maakte en Julian scoorde daarna zelfs een loepzuivere hattrick! Julian wist dat hij de tweede helft zou keepen, dus die drie goals moesten ook wel in de eerste helft worden gescoord 😉

Na de rust bleef het eenrichtingsverkeer en waren het Nassim (2x), Milan, Detmar (2x) en Hidde die zorgden voor een 0-10 voorsprong. Op dat moment hadden alle spelertjes een goal gescoord, behalve Emma. Doel voor de laatste 10 minuten was duidelijk: proberen ook Emma te laten scoren. En mooi om te zien dat ze daar vandaag ook echt met elkaar voor gingen én dat het ook nog eens lukte! De 0-11 werd nog gescoord door Hidde, maar de 0-12 werd door Emma binnen geschoten. Pascal scoorde onze laatste goal en gelukkig voor FC Lewenborg JO8-4 werd vlak voor het einde nog de 1-13 gescoord door ze! 🙂

Na afloop eigenlijk alleen maar aangegeven dat ik trots was op de manier waarop ze hadden gevoetbald: goed gedaan, toppers! Op naar maandag, thuis tegen dezelfde tegenstander: de laatste wedstrijd van het seizoen!

Scoreverloop:
0-1 Pascal
0-2 Julian
0-3 Julian
0-4 Julian
— RUST —
0-5 Nassim
0-6 Milan
0-7 Nassim
0-8 Detmar
0-9 Detmar
0-10 Hidde
0-11 Hidde
0-12 Emma
0-13 Pascal
1-13 –

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-4

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo84