HFC’15 JO9-1 kampioen hoofdklasse

Na een spannende laatste competitiewedstrijd is JO9-1 vorige week zaterdag kampioen geworden. Qua punten stonden we drie punten los van nummer twee. Dus winst of gelijkspel was nodig mocht de tegenstander ook winnen. Wij moesten tegen en bij Oosterparkers. De nummer twee, GVAV, moest ook thuis. Een infiltrant keek ook af en toe hoe daar de stand was.

De jongens waren super zenuwachtig. De trainer, leider en ouders hadden alles al klaar voor het kampioenschap. Spandoeken, champagne, confetti, rookfakkels, kampioensshirt en zelfs een beker. Tussen twee rookfakkels door en begeleid door muziek kwamen de spelers het veld op.

De wedstrijd ging beginnen. De jongens speelden niet zoals ze kunnen waardoor de ruststand 3-0 achter was!!! Maar ook GVAV stond achter.

In de rust kregen ze een stevige evaluatie van de trainer. En ze werden op scherp gezet.

Vol “goede” moed begon de tweede helft. En ja, daar was het het eerste doelpunt. En ze kregen vleugels. Toen het 3-3 was konden we weer een beetje ademhalen. En we hadden inmiddels volste vertrouwen in de overwinning. Eindstand is 3-5 geworden!!!

Na een groot feest bij Oosterparkers zijn we naar HFC’15 gegaan om hier verder te feesten. De jongens hadden al bedacht eerst een duik in de plas te nemen. Nadat ze gedoucht waren, hebben we patat gegeten in de kantine. Op het hoofdveld ging het feest door. Zelf Buddy kwam speciaal voor ons langs.

Al met al een verdiende kampioen in de hoofdklasse! Klasse gedaan trainer en spelers!!!