Laatste competitiewedstrijd JO8-1: 5-8 onderuit tegen Bedum

Het is alweer eventjes geleden maar ook van deze wedstrijd moet er nog wel even een kort verslag komen uiteraard. De laatste competitiewedstrijd eindigde enigszins in een domper, want in plaats van nog één keertje knallen in de competitie, ging het avontuur in de hoofdklasse een beetje als een nachtkaarsje uit. Net niet zo fel, scherp en goed als in de andere wedstrijden waardoor Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma terecht onderuit gingen tegen SV Bedum JO8-1: het werd uiteindelijk 5-8.

Uit bij Bedum hadden we nog met 6-8 gewonnen, maar vandaag waren de rollen dus omgedraaid. Op zich speelden we nog wel aardig, maar op felheid en inzet was het vandaag toch wel iets minder dan normaal. En moet ook gezegd worden dat Bedum ook sterker is geworden dan in de vorige wedstrijd. Ook opvallend: net als een week eerder hadden we binnen een minuut alweer een goal tegen. Daarna wisten we de score in ieder geval om te draaien dankzij twee goals van Nassim. Maar je zag aan alles dat het vandaag niet zo soepel verliep als normaal. In de passing ging er veel mis, en ook werd vaak net even de verkeerde keuze gemaakt. Voor rust wist Bedum nog twee keer te scoren en gingen we met 2-3 aan de ranja.

Na de rust leek het in eerste instantie iets beter te gaan en wisten we iets meer de druk Bedum op te voeren. De gelijkmaker van Hidde was in de 24 minuut dan ook verdiend. Maar helaas gaven we vervolgens net als eerder tegen Zuidhorn te veel goals tegen in de laatste 10 minuten: 5 zelfs dit keer! Na de 3-4 en 3-5 kwamen we nog even terug tot 4-5 dankzij een goal van Justin, maar daarna was het opnieuw Bedum dat twee keer scoorde waardoor het 4 minuten voor tijd 4-7 stond. Justin zorgde met zijn 2e van de ochtend voor 5-7 maar het slotakkoord was weer voor Bedum: 5-8.

Helaas, op de laatste speeldag eigenlijk ook de minste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Maar al met al mogen we trots zijn hoe ze zich prima hebben geweerd in de hoofdklasse. In de eerste serie van 5 wedstrijden werd er zelfs niet één keer verloren: tegen FC Lewenborg en Zuidhorn werd gelijk gespeeld, maar van Bedum, Zuidlaren en LTC werd knap gewonnen. In de tweede serie wedstrijden weliswaar qua resultaat iets minder, met 3 nederlagen, 1 gelijkspel en slechts 1 overwinning, maar in de meeste wedstrijden werd er bij vlagen toch heel netjes gevoetbald. Tegen Lewenborg (sterke tegenstander) en Bedum (mindere wedstrijd van onze kant) werd terecht verloren, maar tegen Zuidhorn werd het alleen in de laatste 5 minuten weggegeven en was het in de rest van de wedstrijd een prima, gelijkopgaande wedstrijd. Tegen Zuidlaren had er wellicht meer in gezeten dan 3-3 (net als eerder tegen Zuidhorn, 5-5) en van LTC werd in een prima wedstrijd met maar liefst 6-9 gewonnen.

Als je in de winterstop doorschuift naar de hoofdklasse en daarin uiteindelijk in geen enkele wedstrijd wordt weggespeeld, mogen ze dan ook trots zijn op zichzelf. Alle wedstrijden waren spannend, in totaal werd er 4 x gewonnen, 3 x gelijkgespeeld en 3 x verloren. Met in totaal 53 goals voor en 50 goals tegen kunnen we wel spreken van een leuke competitie met gelijkwaardige tegenstanders waarin onze spelers toch ook prima voor de dag kwamen. Op naar de laatste toernooien!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Voor alle foto’s, zie: 2019-05-18 HFC’15 JO8-1 – SV Bedum JO8-1 (5-8)

Scoreverloop:
01. 0-1
06. 1-1 Nassim
15. 2-1 Nassim (Hidde)
16. 2-2 –
20. 2-3 –
— RUST —
24. 3-3 Hidde
30. 3-4 –
32. 3-5 –
32. 4-5 Justin
34. 4-6 –
36. 4-7 –
38. 5-7 Justin
40. 5-8 –