Leuke oefenwedstrijd: HFC’15 JO8-1 – GVAV Rapiditas JO8-1 5-5

Zonder de van het suikerfeest genietende Nassim, hebben Detmar, Milan, Hidde, Justin, Pascal, Emma en Luuk vorige week woensdag (5 juni) in een leuke oefenwedstrijd met 5-5 gelijk gespeeld tegen GVAV Rapiditas JO8-1. Bij deze alsnog een verslag!

Op verzoek van GVAV was deze oefenwedstrijd ingepland om het nieuwe JO9-1 alvast met elkaar te laten spelen: stuk voor stuk technisch handige spelers. In de eerste minuten hadden onze spelers de handen vol om ze af te stoppen en stonden we dan ook al snel met 0-1 achter. Toch pakten ze het daarna weer steeds beter op, door meer de duels aan te gaan en kwamen we beter in de wedstrijd. De 0-2 werd prachtig binnen geschoten in de 11e minuut maar wij hadden inmiddels ook al een paar mooie kansen gecreëerd. In de 14e minuut werd de bal in eigen doel gewerkt na een prima actie van Luuk aan de rechterkant.

Meteen daarna weer een goed schot van de bezoekers, onhoudbaar voor keeper Milan: 1-3. Op dat moment hadden we een aantal mooie kansen gehad waar we eigenlijk uit hadden moeten scoren. Maar voor rust wisten we toch nog de score in evenwicht te brengen: Justin scoorde eerst de 2-3 op aangeven van Luuk en zorgde vlak voor de rust ook nog eens voor de gelijkmaker uit een mooie pass van Hidde.

Na een korte pauze kwamen we al snel op 4-3. Na goed doorgaan van Milan, kwam de bal bij Luuk terecht die de bal keurig binnen schoot. En zo zie je maar dat je ook tegen een technisch wellicht sterkere tegenstander ook op wilskracht en inzet een heel eind kan komen. Milan zorgde met een goed schot nog voor de tweede time-out voor een 5-3 voorsprong, uit een prima steekpass van Luuk.

In de laatste 10 minuten hadden we het met name achterin soms erg moeilijk om de handige aanvallers af te stoppen en na de 5-4 kwamen we soms handen en voeten te kort om de gelijkmaker tegen te houden. De verdiende gelijkmaker kwam er dan ook, 2 minuten voor tijd werd het 5-5.

Al met al een hartstikke leuke oefenwedstrijd waarin er aan beide kanten af en toe goed werd gevoetbald. Nu op naar de toernooien! Voor JO8-1 staan twee toernooien op het programma: op 22 juni een toernooi bij vv de Sweach in Beetsterzwaag en aanstaande zaterdag zijn we natuurlijk present op ons eigen HFC’15 Zomertoernooi! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk! Onderstaand een link naar alle foto’s!
2019-06-05 HFC’15 JO8-1 – GVAV Rapiditas JO8-1 (5-5)

Scoreverloop:
04. 0-1 –
11. 0-2 –
14. 1-2 (eigen doelpunt)
15. 1-3 –
16. 2-3 Justin (Luuk)
19. 3-3 Justin (Hidde)
— RUST —
21. 4-3 Luuk (Milan)
27. 5-3 Milan (Luuk)
32. 5-4 –
38. 5-5 –