Leuke oefenwedstrijd JO8-1 – JO8-2: 10-3

Op maandag 19 november hebben HFC’15 JO8-1 en HFC’15 JO8-2 een leuke oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld die uiteindelijk eindigde in 10-3.

In beide teams zitten natuurlijk allemaal spelertjes die elkaar hartstikke goed kennen van de trainingen, wedstrijden en toernooitjes van vorig jaar. Zo speelde Rink tegen zijn voormalige teamgenootjes Luuk en Justin en speelde Julian zelfs tegen 6 teamgenootjes van vorig jaar: Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal en Emma. Maar ook Damian, Samuel, Issam en Sander hebben vorig seizoen iedere week met alle spelers van JO8-1 getraind. Collin, Vincent en Ryano trainden tenslotte weliswaar vorig seizoen in een andere groep, maar ook zij kennen alle spelertjes wel van toernooitjes en trainingen. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd dus!

JO8-2 doet het dit seizoen hartstikke goed: ze zijn begonnen in de 3e klasse, maar gingen al gauw omhoog naar de 2e klasse waarin ze ook weer vrijwel alle wedstrijden weten te winnen. Ook zitten ze nog steeds in de beker! Op 15 december spelen ze de 3e ronde, op bezoek bij FC Ter Apel ’96 JO8-1. Zowel trainer Willem Rouwkema als leider Daniel Vermeltvort vonden het dan ook hoog tijd voor een oefenwedstrijdje tegen JO8-1.

Het werd een wedstrijd waarin alle spelertjes er vol voor gingen en ze een goede wedstrijdfocus hadden. Uiteindelijk bleek JO8-1 toch al iets verder als team, maar voor JO8-2 is het prima om straks net als JO8-1 ook naar de 1e klasse te gaan. Op deze manier worden ze meer uitgedaagd dan alleen maar alle wedstrijden te winnen.

Nadat JO8-1 via goals van Justin (2x), Nassim en een eigen goal op een 4-0 voorsprong was gekomen, knokte JO8-2 zich wel knap terug in de wedstrijd. Via prima goals van Issam en Damian werd het 5-2 (tussendoor scoorde Pascal de 5-1) en na een scrimmage uit een corner werd het zelfs 5-3 vlak na rust. Maar daarna kwam JO8-1 via twee goals van Luuk op 7-3 en leek de spirit een beetje weg te zakken bij JO8-2. Uiteindelijk werd het dus nog 10-3 dankzij goals van Hidde, Pascal en Milan.

Dan even alleen kijkend naar JO8-1: het was mooi om te zien dat ze vandaag weer wél volledige focus hadden, mooi overspeelden en tot goed uitgespeelde goals kwamen. De zaterdag ervoor was die focus er niet, en dan zie je meteen dat het voetbal een stuk minder wordt. In deze wedstrijd lieten ze weer zien goed als team samen te kunnen spelen. Want niet alleen werden er enkele goede individuele goals gescoord, ook vielen er een paar mooie assists te noteren (Nassim, Emma) en waren er nog een paar voorzetten waar nét niet uit gescoord werd zoals bijvoorbeeld de voorzet van Pascal die Milan daarna naast kopte.

Al met al een leuke, sportieve wedstrijd: voor beide teams gaat nu de focus weer op de slotfase van de competitie!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Justin
2-0 Justin
3-0 (eigen doelpunt)
4-0 Nassim
4-1 Issam
5-1 Pascal
— RUST —
5-2 Damian
5-3 (eigen goal/corner?)
6-3 Luuk
7-3 Luuk (Emma)
8-3 Hidde
9-3 Pascal
10-3 Milan (Nassim)