Leuke oefenwedstrijd voor JO8-1: 6-3 winst op Gorecht JO8-1

Twee vrije weekends voor HFC’15 JO8-1 achter elkaar: mooi moment voor een oefenwedstrijdje! Mede-hoofdklasser Gorecht JO8-1 werd in een leuke wedstrijd met 6-3 verslagen. Nassim en Pascal waren er niet, maar gelukkig kregen Detmar, Milan, Hidde, Justin, Emma en Luuk hulp van Damian en Rink van HFC’15 JO8-2.

Gorecht bleek een fysiek ploegje te zijn, met een paar iets grotere spelers en sowieso veel spelers die de duels niet uit de weg gingen: alleen maar goed voor onze spelers! De eerste helft ging dan ook mooi gelijk op. Hadden wij wellicht iets meer balbezit, Gorecht kreeg de beste kansen. De meeste schoten gingen naast en ook hadden we keeper Milan die een paar goede reddingen maakte. En voorin een speciale vermelding voor Justin die in de eerste helft erg goed speelde als spits: goed de bal vasthouden en sterk in de duels. Het enige dat er nog aan schortte was een goal. En die kwam er in de 17e minuut: op aangeven van Justin maakte Rink de 1-0. Mooi uitgespeelde goal van onze kant! Niet veel later beloonde Justin zijn sterke optreden voorin met ook een eigen goal: 2-0. Vlak daarna werd het 2-1 uit een keurig schot van Gorecht en gingen we met deze stand de rust in.

Na de rust scoorden we al snel de 3-1. Maar omdat Luuk geblesseerd op de grond lag, heeft niet iedereen de goal goed kunnen zien. Zo zag ook de prima debuterende scheidsrechter Annet (zie foto hieronder) net niet hoe zoon Hidde 3-1 scoorde. Hidde zelf keek een seconde daarvoor ook nog bezorgd naar Luuk, maar had net op tijd door dat de bal bij hem voor de voeten kwam en schoot de bal hard en laag in de verre hoek! 🙂

Daarna was het Luuk die een knappe goal scoorde vanuit een corner. Hij dribbelde de corner in en besloot na een paar meter te schieten: hoog in de verre hoek, mooie goal: 4-1!

De 4-2 van Gorecht was ook een goal waar keeper Justin niets aan kon doen: hard en hoog belandde de bal achter hem. Maar nog voor de time-out scoorden we opnieuw en dit keer was het Emma die de bal binnen schoot! Emma scoort niet vaak, maar nu schoot ze de bal netjes hard en hoog binnen: mooie goal!

In de laatste 10 minuten bleven ze goed aan elkaar gewaagd en waren er enkele pittige duels die werden uitgevochten. Ook achterin stond het in de slotfase goed bij ons met de sterke verdedigers Detmar en Hidde. In de 33e minuut werd het 5-3 maar toch wisten wij ook nog één keer te scoren. Damian schoot hard en laag op de keeper die de bal niet klem kreeg waarna Milan de bal keurig binnen wist te glijden: 6-3.

En zo heeft HFC’15 JO8-1 toch weer een leuke oefenwedstrijd gespeeld tegen een prima tegenstander. Er werd ook goed samengespeeld, wat mooi om te zien was aangezien we toch twee nieuwe spelers in het team hadden. Maar zowel Damian als Rink hebben het prima gedaan deze ochtend! Nog één weekje vrij en dan staat de volgende competitiewedstrijd weer het op het programma: thuis tegen FC Lewenborg JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Zie ook: https://photos.app.goo.gl/KWXb4tN6c1r9PPqX8

Scoreverloop:
1-0 Rink (Justin)
2-0 Justin
2-1 –
— RUST —
3-1 Hidde (Milan)
4-1 Luuk
4-2 –
5-2 Emma
5-3 –
6-3 Milan