Like Laken; Van alles en nog wat

Als bestuurslid Algemene Zaken komt er eigenlijk van alles op mijn weg. Dit varieert van contact met de plaatselijke slager over de gehaktballen tot het beoordelen van sponsorcontracten, het opstellen van overeenkomsten met selectietrainers (en zo nodig het weer beëindigen van die overeenkomsten), het onderhouden van contacten met de gemeente over bijvoorbeeld de rubberkorrels en zeer recent over het tekort aan parkeerruimte en de gevaarlijke verkeerssituatie die dat telkens weer oplevert. Dit laatste overigens in overleg met onze Commissie Veiligheid en Vertrouwen.

Mijn week bij HFC’15 zag er – met drie voetballende kinderen in JO13-1 en JO11-8 – als volgt uit:

Maandag
Mijn oudste zoon, Noah, traint op maandag en woensdag (en vrijdag), de jongste twee, Indy en Keano, op dinsdag en donderdag. Zoals wel meer van jullie zullen ervaren: altijd heel fijn dat ze dan precies op verschillende dagen trainen. Carin Wijchers vraagt vandaag of de gevonden kleding wat in het “Plopje” ligt, naar Goud Goed mag, nadat het eerst nog aan de leden wordt aangeboden. Prima initiatief. Ook blijkt er nog oud archief van VV Hoogkerk en CSVH in het Plopje te staan, dat moet ook weg. Gelukkig wil medebestuurslid (secretaris) Henri van de Voort dit doorspitten. Als het goed is kan dan de dweilkar voortaan in het Plopje staan in plaats van in ons invalidetoilet.

Dinsdag
De training van mijn jongste twee kinderen gaat niet door: veld 3 is afgelast. Alhoewel we nu verlichting hebben op veld 3 waardoor onze jongste jeugd (tot en met onder 11) ook in de winter zoveel mogelijk op natuurgras kan blijven trainen, moeten we zuinig zijn op veld 3. We moeten er het hele seizoen gebruik van kunnen blijven maken. Mijn oudste zoon heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen en bij Be Quick om 18.15 uur. Heel fijn dat Be Quick een tribune heeft (het regent), waar onze HFC-jeugd flink van zich laat horen. Er is een hele horde jongere broertjes/vriendjes mee, er wordt gejuicht bij de penalty voor HFC en hard boe geroepen bij de doelpunten van Be Quick. Dat galmt allemaal lekker onder het dak van de tribune. Het is duidelijk dat Hoogkerk in Haren aanwezig is. We verliezen met 2-1 maar het was een prima wedstrijd. We zijn om 20.30 uur thuis en om 21 uur eten we dan maar een keer patat.

Woensdag
Vandaag weer training voor de oudste. Als ik thuiskom is hij al op de training. Omdat Gerrie, onze materialenman tijdelijk is uitgevallen met een hernia, hebben we de afgelopen weken gezocht naar vervangers en gevonden in Nanno Klooster en vandaag ook in Willem van der Nald. Edzer Bos zal de inkoop van het materiaal gaan coördineren en bij Nanno en Willem kunnen onze leden terecht als er iets niet goed is met de kleding.

Donderdag
Vandaag weer contact gehad met de gemeente Groningen ivm het vernieuwen van diverse vergunningen van HFC. M’n twee jongste kinderen zijn blij: veld 3 is afgelast en nu mogen ze vandaag (eindelijk!) ook een keer op het nieuwe kunstgrasveld trainen. Overigens komt de vulling van het nieuwe kunstgrasveld in overvloed mee naar huis. De korreltjes zijn zo fijn en klein dat het werkelijk overal achterblijft in de kleding en thuis er weer uitvalt.

Vrijdag
Geen voetbal vandaag. Wel zo rustig.

Zaterdag
Vandaag ga ik mee naar de uitwedstrijd van mijn twee jongste kinderen tegen HSC in Sappemeer. Ze winnen met 4-8, terwijl de oudste thuis tegen Hoogezand met 7-2 wint. Daarna ga ik nog even kijken naar de wedstrijd van A1 tegen PKC en heb in de middag een overleg met Edzer Bos en Jacko Rink van onze Commissie Veiligheid en Vertrouwen.

Zondag
Vandaag wederom geen voetbal. Morgen staat er een afspraak gepland met de gemeente op het park. Daarbij zullen medebestuurslid (beheer sportpark) Leon Luppen en Edzer Bos (van commissie veiligheid en vertrouwen) aanwezig zijn. Er komt een verkeerskundige van de gemeente Groningen langs om de onveilige verkeerssituatie rondom parkerende auto’s en fietsers die van de bult naar beneden rijden, op te nemen. We willen graag een fietspad achter de auto’s langs en vanwege het tekort aan parkeerruimte een doorgetrokken voetpad vanaf de parkeerplaats bij Papipas tot aan het hek tussen veld 3 en 4. En we willen graag het bord met 60 km bovenaan de bult weg of vervangen zien door een 15 km bord. Laten we hopen dat de gemeente onze verzoeken inwilligt, al helemaal omdat de leden van de tennisvereniging binnenkort ook gaan parkeren op “onze” bult.