Meld je aan voor de cursus Pupillen- of Juniorentrainer

pupillentrainer, juniorentrainer, JO7, JO8, KNVB cursus, HFC15

De KNVB Academie inventariseert in samenwerking met de KNVB Technisch Jeugdcoördinator in onze regio, de behoefte aan geschoolde trainers. Bij voldoende animo zal de KNVB Academie in maart/april 2018 twee cursussen aanbieden: de cursus tot pupillentrainer en de cursus tot juniorentrainer.

Ben je jeugdtrainer bij HFC’15 of wil je dat graag worden, ben je bereid de cursus pupillentrainer of juniorentrainer te volgen, dan is HFC’15 bereid om in jou te investeren door de opleidingskosten (€ 286) voor haar rekening te nemen. We verwachten wel dat je minimaal twee seizoenen trainer blijft bij HFC’15.

Wanneer: maart/april 2018 Locatie: nog niet bekend maar indien mogelijk op het sportcomplex van HFC’15

Cursus tot pupillentrainer (voor trainers vanaf 15 jaar):

Met de opleiding pupillentrainer leer je hoe je kinderen kunt leren voetballen en plezier te hebben in voetballen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers.

De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel, met veel praktijk, bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur en wordt op avonden gegeven. Het ervaringsdeel bestaat uit: het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van pupillen. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren cursisten opdrachten uit, de resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio.

Cursus tot juniorentrainer (voor trainers vanaf 18 jaar)

Als juniorentrainer zorg je ervoor dat jongeren enthousiast worden en blijven voor voetbal. Je hebt zowel een voetbaltechnische als opvoedkundige taak. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het op een plezierige en verantwoorde wijze trainen en coachen van jeugdvoetballers van 13 tot 19 jaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding, trainen en het coachen van junioren.

De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit tien bijeenkomsten van elk 3 uur en wordt op avonden gegeven.

Het ervaringsdeel bestaat uit minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van junioren (2e/3e klasse). Het gaat om tenminste acht trainingen en vier wedstrijden. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren de cursisten opdrachten uit. De resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio.

Voor beide cursussen geldt:

De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan daarin centraal en worden ondersteund in hun leerproces. Tijdens de opleiding krijgen ze opdrachten die worden vastgelegd in een logboek(portfolio).

De deelnemers die aan de eisen voldoen, ontvangen een diploma.

Interesse?

Als je één van bovenstaande cursussen wilt volgen, meld je dan snel aan, maar uiterlijk vóór 15 januari a.s. aan onder vermelding van de cursus die je wilt volgen en je contactgegevens. Dit kun je doen bij Johan Schut, ons Hoofd Jeugd Opleidingen, via e-mailadres: hjo@hfc15.nl. Bij voldoende deelnemers (minimaal 16 per cursus, dit kan ook van een andere club zijn) zal de betreffende cursus doorgaan. Of de cursus doorgaat hoor je na 1 februari 2018.