Natuurgrasvelden in gemeente Groningen blijven dicht

nieuws, sportpark

Het heeft geregend en de velden worden beter, maar toch blijven de grassportvelden in de gemeente Groningen gesloten tot 14 september. Dat laat Sport050 weten.

‘Het is nog onvoldoende om volledige bespeling mogelijk te maken’, laat Sport050 weten. ‘We nemen daarom aanvullende maatregelen om ervoor te zorgen dat er het komende seizoen zo goed mogelijk gebruik gemaakt kan worden van de natuurgrasvelden.

Alternatieven
Omdat de eerste officiële wedstrijden over anderhalve week beginnen roept Sport050 clubs op om naar alternatieven te zoeken.
Maatregelen

De volledige maatregelen zoals Sport050 die heeft gepubliceerd:

  1. Alle natuurgras wedstrijdvelden binnen de gemeente Groningen blijven gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er een verbod op het gebruik van deze natuurgrasvelden.
  2. Op sportpark De Kring blijft ook het grote natuurgras trainingsveld gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er verbod op het gebruik van dit veld.
  3. De natuurgras trainingsvelden op sportpark Westend en Kardinge blijven gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er een verbod op het gebruik van deze natuurgrasvelden.
  4. In de gemeente Ten Boer geldt alleen voor de natuurgras wedstrijdvelden van Omlandia een speelverbod tot en met 14 september 2018. Op de overige sportparken binnen de gemeente Ten Boer mag van alle natuurgrasvelden gebruik gemaakt worden.
  5. Vanaf 1 september mag er weer gebruik worden gemaakt van de overige natuurgras trainingsvelden en oefenhoeken binnen de gemeente Groningen.

Na 14 september weer open?
‘Als we niet opnieuw getroffen worden door grote droogte, ga ik ervan uit dat we de 15de weer kunnen spelen’, zegt Paul ten Dam van Sport050.

Consequenties HFC’15
Voor ons betekent dit dat er niet op de natuurgrasvelden 1 en 3 kan worden getraind. De teams die op deze velden ingedeeld staan, dienen gebruik te maken van hun uitwijkplek op een kunstgrasveld. Dit betekent voor een aantal teams dat ze op een ander tijdstip dienen te trainen.

Tevens betekent dit voor de eerste twee bekerronden dat er geen bekerwedstrijden kunnen worden gespeeld op veld 1 en veld 3. Er wordt hard aan gewerkt om de wedstrijden die op veld1 en op veld 3 staan gepland om die toch te kunnen spelen. Dit zal voor aantal teams betekenen dat er op een ander tijdstip gespeeld moet worden. Ook zal een aantal teams op een andere dag moeten spelen, bijvoorbeeld op vrijdagavond. Dit kan eventueel ook het geval zijn als je een uitwedstrijd hebt, want ook bij de tegenstander kan het zijn dat de velden nog niet goed gekeurd zijn om op te voetballen. Hou het programma op onze site of voetbal.nl goed in de gaten voor eventuele wijzigingen.