Opnieuw spannende wedstrijd voor JO8-1: 6-8 winst bij SV Bedum JO8-1!

HFC’15 JO8-1 speelde afgelopen zaterdag alweer de 5e wedstrijd in de nieuwe hoofdklasse: en ook in deze wedstrijd was het weer een spannende, gelijk opgaande wedstrijd. En ook na deze wedstrijd blijven Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma nog steeds ongeslagen: op bezoek bij SV Bedum JO8-1 werd met 6-8 gewonnen!

Maar net als vorige week, was het een niet zo sterke eerste helft van onze kant. Ondanks een veelbelovend begin met meerdere kleine kansjes, zakte ons spel daarna behoorlijk in. Net als een week eerder, was het allemaal een beetje timide, afwachtend en lang niet zo fel als ze normaal kunnen spelen. Wat dat betreft was het ook jammer dat de afgelopen weken erg sterk spelende Hidde afwezig was. Na de 1-0 voor de thuisploeg, duurde het dan ook lang voordat wij weer tot echt goede kansen kwamen. Nassim scoorde na ongeveer een kwartier de gelijkmaker en op dat moment zag je eventjes een korte opleving: iets feller in de duels, kort op je mannetje zitten. En meteen creëerden ze daardoor meer druk naar voren waardoor het zelfs 1-2 werd. Opnieuw was het Nassim die scoorde, uit een prima pass van Justin.

Maar de opleving was helaas van korte duur: nog voor rust werd het 2-2 (een afstandsschot waar keeper Milan niet helemaal vrijuit ging 😉 ) en ook nog eens 3-2. Met name bij die laatste goal werd er wel heel slapjes verdedigd. Net als een week eerder gingen we de rust in met een 3-2 achterstand en wederom was het niet eens onverdiend.

Net als in de time-out hebben Ewoud en ik nog eens benadrukt dat alles valt of staat met inzet: de absolute wil om je duels te winnen, kort op je tegenstander zitten. En eerlijk is eerlijk: net als een week eerder, hebben ze dit in de tweede helft hartstikke goed opgepakt met z’n allen! Milan scoorde al snel voor ons de gelijkmaker (3-3) en Pascal schoot ons vlak daarna met een afstandsschot op 3-4.

Toen Milan ons nog voor de time-out ook nog eens op 3-5 schoot (assist Luuk), zag het er uit dat de rollen helemaal waren omgedraaid. Toch maakte Bedum vlak na de time-out de aansluitingstreffer en werd het weer spannend dus: 4-5.

Op aangeven van Pascal, schoot Milan ons in de 36e minuut op 4-6: opnieuw een marge van twee dus. Een minuut later stond het echter alweer 5-6 na een uitbraak van Bedum. En vlak voor tijd kwamen we op 5-7 na het mooiste doelpunt van de week! Luuk schoot de bal na een mooie, verre uittrap van keeper Justin fantastisch binnen: na één stuit vol in de kruising, prachtige goal!

En een mooie marge van twee weer dus, maar lang konden we hier weer niet van genieten. In de 40e minuut scoorde Bedum alweer de 6-7 en bleef het dus spannend tot het einde! De verder prima fluitende scheidsrechter leek nog wel zin te hebben in een late gelijkmaker en liet flink lang doorspelen. Maar gelukkig voor ons ging Milan in de 43 minuut nog eens goed door op de verdedigers en schoot zijn 4e van de ochtend binnen: 6-8!

Wederom een spectaculaire, spannende wedstrijd dus voor HFC’15 JO8-1: nu we alle vijf tegenstanders gehad hebben, staan we er prima op en is iedere wedstrijd leuk om naar te kijken. Allemaal aan elkaar gewaagde teams en met 2 gelijke spelen en 3 overwinningen, doen we het ook nog eens qua resultaten hartstikke goed als promovendus. Nu nog iets stabieler worden gedurende de hele wedstrijd: want bijna iedere wedstrijd is er eentje met twee totaal verschillende helften. De ene week is de eerste helft top, de andere week spelen we juist in de tweede helft goed. En wat een aandachtspunt blijft, waar we ook op de trainingen op blijven hameren: altijd 100% inzet tonen! 🙂

Aanstaande zaterdag is een inhaalronde, maar spelen we wel een oefenwedstrijd: tegen mede-hoofdklasser VEV’67 JO8-1. Om 9 uur spelen we thuis op ons eigen Sportpark Hoogkerk!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Voor meer foto’s zie onderstaande link!
2019-03-23 sv Bedum JO8-1 – HFC’15 JO8-1 (6-8)

Scoreverloop:
1-0 –
1-1 Nassim
1-2 Nassim (Justin)
2-2 –
3-2 –
— RUST —
3-3 Milan
3-4 Pascal
3-5 Milan (Luuk)
4-5 –
4-6 Milan (Pascal)
5-6 –
5-7 Luuk (Justin)
6-7 –
6-8 Milan