Praktisch vervolg spelen op kunstgras (UPDATE)

Het bestuur heeft besloten om ook alle wedstrijden en trainingen voor alle JO13 teams zo veel mogelijk op gras of kunstgras zonder korrels te laten plaatsvinden (streven naar 100%).
Reden hiervoor is dat deze leeftijdscategorie nog speels is met de rubberen korrels en er meerdere bezorgde ouders zich gemeld hebben.


In navolging op de onrust over eventuele risico’s van het voetballen op kunstgrasvelden, heeft HFC’15 besloten de volgende maatregelen per direct in werking te stellen:

  • Per direct vinden alle keeperstrainingen uitsluitend nog plaats op gras velden.
  • Wedstrijden en trainingen van de JO7+9+11 teams zullen zoveel mogelijk op gras of kunstgras zonder korrels plaatsvinden (streven naar 100%).
  • Vanaf heden trainen alle teams 1x per week op gras; de 2e training op kunstgras is naar eigen keuze van speler / ouder / trainer te bepalen of hieraan deelgenomen wordt. Ofschoon het RIVM, De Gemeenten en de KNVB stellen dat er geen risico’s zijn, respecteren we het als u hier anders over denkt.
  • Op kunstgrasveld 5 is een ander type vulling gebruikt die niet ter discussie staat. Hierop kan gewoon getraind blijven worden volgens trainingsschema.
  • Vanaf komende week gaan we tevens gebruik maken van het verlichte “Wedstrijd Korfbalveld” voor trainingen. Het aangepaste (winter)trainingsschema, met daarin ook Veld 6, zal medio begin volgende week beschikbaar worden gesteld.
  • We hebben op vrijdagen nog wat ruimte in het trainingsschema op gras. Mocht je extra op gras willen trainen kun je per email een verzoek indien bij de HJO – Marc van Meel. (hjo@hfc15.nl)

Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn die tot andere inzichten leiden, zullen we hierop anticiperen. Tot nader bericht gaan we het op deze wijze invullen.

Voor vragen over het trainingsschema kunt u per mail contact opnemen met onze HJO; voor inhoudelijke vragen over veiligheid en dit besluit, kunt u een Email bericht sturen aan veiligheid@hfc15.nl