Prima wedstrijd voor JO8-1: 3-3 gelijkspel bij FC Zuidlaren JO8-1

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Emma en Luuk hebben afgelopen zaterdag gelijkgespeeld op bezoek bij FC Zuidlaren JO8-1. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd: een leuke, spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3! 🙂

Al binnen een minuut scoorde FC Zuidlaren de eerste goal waarbij onze spelers de bal maar niet goed genoeg weg wisten te werken. Maar het antwoord volgde al snel: Justin werd met een prima pass diep gestuurd door Nassim en scoorde zo de gelijkmaker voor ons. Tot aan de time-out ging het nog redelijk gelijk op, maar in de laatste 10 minuten waren wij de bovenliggende partij en wisten we nog een paar leuke kansen te creëren. Toch bleef het bij 1-1 tot aan de rust.

In de rust werden de keepers uiteraard weer gewisseld: Justin weer als vervanger van Milan in de goal. 6 minuten na rust wist Nassim voor ons de 1-2 te scoren, en de assist was dit keer van… Justin! Met een prima verre uittrap zette hij Nassim vrij voor de goal die daarna de bal netjes langs de keeper wist te schuiven. Tot aan de time-out leek er weinig aan de hand voor ons, maar binnen een minuut stonden we ineens met 3-2 achter. Zowel vlak voor de time-out als direct na de time-out (terwijl wij de aftrap hadden) scoorde FC Zuidlaren waarbij met name bij de tweede er niet goed werd mee verdedigd vanuit het middenveld.

Daarna pakten we het echter weer prima op en werd er weer hard gewerkt om de gelijkmaker te scoren. Vandaag hadden we de spitsen meegegeven om ook af en toe terug te zakken om mee te verdedigen en dat deden ze eigenlijk allemaal prima: zowel Justin, Nassim als Milan verdedigden netjes mee waardoor we toch vaak net dat mannetje extra hadden om de bal weer terug te veroveren. Achterin speelden Detmar en Hidde maar ook Pascal een prima wedstrijd en Emma en Luuk lieten op het middenveld ook weer mooie dingen zien.

Emma had vandaag weer af en toe moeite met het snel omschakelen naar de verdediging, maar qua passing en oog hebben voor medespelers was het vandaag weer prima. Met haar 10e (!) assist van het seizoen staat ze nu bovenaan het lijstje met assists (gevolgd door Pascal met 8 assists). Emma wist de bal keurig naar Milan te passen die daarna zijn mannetje knap uitkapte en de dik verdiende gelijkmaker scoorde: 3-3!

Vlak voor tijd kregen we nog dé kans op de 3-4: een prima corner van Milan belandde bij Luuk die de bal hard, maar helaas recht op de keeper schoot. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo speelden we voor de 3e keer gelijk deze competitie. De penaltyserie werd daarna dik gewonnen, met name omdat keeper Justin bijna alles wist tegen te houden! Een feestje tot 10 uur en dus weinig slaap kan ook in je voordeel werken blijkbaar 😉

Rest ons nog maar één wedstrijd voordat we aan de toernooien gaan beginnen: aanstaande zaterdag spelen we om 8:30 uur thuis tegen SV Bedum JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Zie ook: https://photos.app.goo.gl/2P2g4q4X2ciZrrQJA

Scoreverloop:
01. 1-0 –
04. 1-1 Justin (Nassim)
— RUST —
26. 1-2 Nassim (Justin)
30. 2-2 –
31. 3-2 –
36. 3-3 Milan (Emma)