Privacy-instellingen website HFC’15 & Voetbal.nl-app

Op dit moment zijn nagenoeg alle spelers in diverse teams ingedeeld. Mocht je in de indelingen nog iets tegenkomen op de site wat niet klopt, dan horen we dat graag via communicatie@hfc15.nl.
Ook krijgen we vragen van spelers die zichzelf niet terug kunnen vinden op de teampagina’s van de website. Dit komt door de privacy instellingen van de betreffende speler.

Zie voorbeeld:

afgeschermd2

Wanneer een speler/staflid zichzelf niet in de teampagina ziet staan komt dit omdat hij/zij zijn of haar privacy instellingen in de voetbal.nl app (nog) niet heeft ingesteld of bewust op “afgeschermd” heeft staan.

Door de AVG wetgeving welke afgelopen mei van kracht is gegaan mogen wij als voetbalvereniging alleen met toestemming van het lid zijn of haar naam of foto mogen publiceren.

Via je KNVB account* kun je voor onze HFC’15 website en de voetbal.nl/app instellen hoe je gegevens worden getoond. Dit kan het lid alleen zelf doen door in te loggen op de voetbal.nl/app of website. Via de app ga je naar het menu “instellingen” >”mijn persoonsgegevens”. Om je gegevens via de www.voetbal.nl  website aan te passen klink je na het inloggen bij “jouw profiel” op “Instellingen”.

Spelers en staf kunnen kiezen voor drie mogelijkheden; Normaal, Beperkt en Afgeschermd.

Wanneer je voor de keuze “Normaal” kiest wordt op www.hfc15.nl alleen je naam getoond, op voetbal.nl/app en de website voetbal.nl wordt op de teampagina  je foto en je naam getoond.

Wanneer je de keuze “Beperkt” kiest wordt zowel op www.hfc15.nl en de voetbal.nl/app en website alleen je naam getoond, je spelersfoto (indien van toepassing) welke in je profiel moet staan voor controle op speelgerechtigdheid door scheidsrechters, wordt alleen in de “wedstrijdzaken app” voor scheidsrechters getoond.

De keuze “Afgeschermd” is ook mogelijk, wanneer je hiervoor kiest worden zowel op de website van HFC’15 als die van de KNVB geen gegevens getoond en wordt je profiel als “Afgeschermd” weer gegeven.

Een begrijpelijke keuze. Toch zouden wij graag zien wij dat veel van onze leden voor “Normaal” of “Beperkt” kiezen. Binnen de selectie “Teams” op onze website wordt dan duidelijker wie in welk team speelt.

Een uitgebreide handleiding hoe je de privacy instellingen kan instellen kan je hier vinden: “klik”

*KNVB account
Je gratis KNVB-account is een account die voetballers en stafleden (trainers/leiders) kunnen registreren. Dit account (welke hetzelfde moet zijn als waar je bij HFC’15 hebt aangemeld) en het wachtwoord welke je zelf via de app/website kan aanmaken geeft de mogelijk om in te loggen op je persoonlijke omgevingen binnen voetbal.nl/app en website.

Het is belangrijk dat het e-mailadres wat gebruikt is om te registeren bekend is bij de ledenadministratie van HFC’15. Alleen wanneer er een koppeling is tussen de gegevens bij de ledenadministratie en voetbal.nl worden in een KNVB-account de juiste gegevens getoond. Blijkt er dat er na het maken van een KNVB-account geen team informatie wordt gekoppeld in het geval van een speler/ouder van speler of trainer/leider. Neem dan contact op met communicatie@hfc15.nl.

Voor ouders van jeugdspelers geldt dat de voetballende kinderen kunnen worden gekoppeld met het e-mailadres van de ouder waarmee de inschrijving van de/het kind(eren) is gedaan bij HFC’15.

Overige belangstellenden kunnen zich als “supporter” aanmelden, op deze manier kan men op de hoogte blijven van teams van HFC’15 en/of het laatste clubnieuws ontvangen.