Spannende wedstrijd JO8-1 bij Velocitas: 4-4!

Afgelopen zaterdag hebben Detmar, Milan, Nassim, Justin, Pascal, Emma en Luuk (Hidde was helaas afwezig) met 4-4 gelijkgespeeld tegen Velocitas 1897 JO8-1. Het was een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen.

Ondanks het vroege tijdstip van 8:30 uur begonnen ze hartstikke goed aan de wedstrijd! Binnen 3 minuten stond het al 0-2 dankzij goals van Nassim en Pascal. Helaas werd het daarna 2-2 door twee goals die we ook afgelopen seizoen wel vaker voorbij hebben zien komen en eerder dit seizoen ook in de bekerwedstrijd tegen Roden JO8-1. Tot twee keer toe kregen we de bal niet goed weg nadat de keeper (dit keer Justin) de bal uit mocht nemen. Zowel Pascal als Nassim vergaten daarna dat er ook soms medespelers helemaal vrij staan voor de goal en kozen er voor om zelf een schot te proberen uit een lastige hoek. Twee dingetjes waar we nog wat aandacht op de training aan kunnen besteden 😉

Na de eerste time-out werd de wedstrijd steeds spannender en moest er echt gebikkeld worden om opnieuw op voorsprong te komen. Maar dat lukte wel! Na een mooie aanval wist Luuk de bal in twee instanties hoog in het doel binnen te schieten na een goede pass van Pascal. De 3-3 viel daarna doordat onze verdedigers (Milan en Nassim) allebei een beetje te ver naar voren stonden: de helemaal vrijstaande spits maakte het keurig af.

In de rust droeg Justin het keeperstenue over aan Emma en begonnen we goed aan de tweede helft. Justin bracht ons daarna al snel aan de leiding. Onder het motto ‘als je niet schiet, kun je niet scoren’ probeerde hij het maar eens van afstand. Het schot was niet hard, maar ging toch mooi door de benen van de keeper heen: 3-4! Waren wij in de eerste helft wel de betere partij (sowieso de eerste 10 minuten), in de tweede helft hadden beide teams voldoende kansen om te scoren en was het soms meer geluk dan wijsheid dat de bal nog net kon worden tegengehouden. Maar er moet wel gezegd worden dat beide teams hard werkten om toch weer net een schot te blokken of de bal terug te veroveren. Helaas lukte dat aan onze kant één keertje net niet en kwam Velocitas weer op gelijke hoogte: 4-4. Vlak voor tijd kregen we nog wel een grote kans op de winnende 5-4 maar helaas ging de penalty van Pascal net over het doel waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Al met al een leuke wedstrijd, waarin ze weer heel veel goede dingen hebben laten zien! En waarin ze ook weer geleerd hebben van een paar dingetjes die ze net iets beter of anders zouden kunnen doen. Precies de reden waarom we alsnog in deze 1e klasse zijn gaan spelen! Op naar de volgende wedstrijd: uit bij Lycurgus JO8-2!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 Nassim
0-2 Pascal
1-2 –
2-2 –
2-3 Luuk (Pascal)
3-3 –
— RUST —
3-4 Justin
4-4 –