Sterk HFC’15 JO13-1 verliest geflatteerd met 4-2 bij 2e divisionist SV Bedum

SV Bedum JO13-1 - HFC'15 JO13-1

Afgelopen dinsdagavond stond de derde oefenwedstrijd alweer op het programma voor de voorlopige selectie van HFC’15 JO13-1. Na een nederlaag tegen 3e divisionist FC Emmen JO12 0-3 en een gelijkspel tegen hoofdklasser Hoogezand 1-1 stond nu op papier de sterkste tegenstander van die drie op het programma SV Bedum. Het was een mooie dinsdagavond en het veld lag er perfect bij alleen het mindere was dat de lijnen nauwelijks of niet zichtbaar waren. De wedstrijd werd weer in 3 helften gespeeld 1e helft 25 minuten 2e helft 20 minuten 3e helft 25 minuten. Na de training van maandag en ook de warming-up voor de wedstrijd leek HFC’15 scherp te zijn voor de wedstrijd met SV Bedum.

 

De wedstrijd begon en HFC had veel de bal en begon goed. Alleen Bedum kwam na 6 minuten al op 1-0. De eerste kans van de wedstrijd voor Bedum ging er direct in. Bedum kwam haast niet van de eigenhelft af HFC combineerde goed en alles stond goed. Direct na de 1-0 in de 7e minuut kwam Alan een paar meter voor de lijn bij de rechterpaal tot schieten maar helaas stutte de bal op de keeper. Dat HFC snel die gelijkmaker wou scoren was duidelijk. Die 1-1 kwam er ook een goede bal van Finn naar Alan ter hoogte van het strafschopgebied en daar moet je Alan de bal niet geven want Alan schoot de bal hard met gevoel in de rechte kruising en dat betekende dat het al snel 1-1 stond. HFC ging door in de 14e minuut kreeg Finn een kans de bal die richting de kruising ging maar helaas lukte de keeper van SV Bedum knap de bal nog uit het doel te tikken. HFC’15 als ze zo doorgingen moet het wel goed komen want het was 1 richtingsverkeer. Een minuut later na het schot van Finn kreeg Alan de bal op 7 meter van het doel maar helaas werd ook deze bal gekeerd door de keeper. HFC had al met 1-3 voor kunnen staan het geluk is tot nu toe nog steeds bij Bedum. In de 16e minuut kwam Alan links het strafschop gebied in en omspeelde de keeper en schoot de bal richting het doel maar de bal werd door een speler van Bedum net van de lijn gehaald weer geen doelpunt alsof er een engeltje is het doel van Bedum stond. Na 19 minuten kreeg Luuk aan de rechter kant de bal op zich gespeelt en scoorde maar de scheidsrechter floot voor een handsbal en gaf de vrije trap aan Bedum. Alsof het nog niet genoeg was kreeg HFC in de 20e minuut een vrije trap op 18 meter van het doel. Alan stond achter de bal en nam de bal die richting het doel ging maar ook deze bal ging er niet in want dit keer stond de lat in de weg. Een eerste helft waar maar 1 team recht had op een voorsprong en dat was HFC’15 tegen een Bedum dat gelukkig op voorsprong kwam maar door snel reageren van HFC stond het bij rust 1-1.

 

De tweede helft begon weer voor HFC duidelijk door gaan met waar het gebleven was. Direct na rust kreeg HFC weer op ongeveer 18 meter van het doel een vrijetrap dit keer stond Tristan achter de bal in de 28e minuut. Tristan schoot de bal richting het doel maar alweer stond de lat in de weg. Werd het dan zoon dag dat Bedum alle geluk had? Daar ging het steeds meer op lijken in de 38e minuut kreeg het efficiënte Bedum een corner die werd laag voorgegeven en HFC wist hem niet weg te werken en het 2e schot van de wedstrijd was direct weer een doelpunt 2-1 voor Bedum. Het duurde even voor de volgende kans maar in de 44e minuut kreeg Dylan voor HFC de kans maar voor de tweede keer deze wedstrijd werd die van de lijn gehaald door Bedum. De laatste aanval in de 2e helft in de 45e minuut van de wedstrijd Tristan die de bal aan de linkerkant van het strafschop gebied laag voor geeft richting Martijn die de 2-2 binnenschoot op slag van rust en zette HFC weer op gelijke hoogte met SV Bedum.

 

De derde helft begon Bedum die heel veel geluk had kon tevreden naar de stand kijken en in de 49e minuut helemaal want ook het 3e schot op doel ging erin vlak na rust en kwam het geheel tegen de verhouding op een 3-2 voorsprong. HFC probeerde de 3-3 nog te maken. In de 53e minuut komt Silvan aan de linker kant van het doel op 5 meter maar wist de bal niet langs de keeper te krijgen dus bleef het 3-2. In de 65e minuut kreeg HFC’15 zijn laatste kans een schot van Silvan maar voor de derde keer deze wedstrijd stond de lat in de weg. Als het doel 5 centimeter groter was stond het nu 3-5 maar helaas was dat niet zo. Het werd nog erger voor HFC’15 want in de 70e minuut ging Mike het duel aan met de speler van Bedum en gaf Mike een schouderduw maar de speler van Bedum die doorging maar de tweede schouderduw interpreteerde de scheidsrechter als een duw in de rug en omdat de lijnen niet zichtbaar waren wees de scheidsrechter na de stip en kreeg Bedum de 4-2 cadeau of toch niet? De speler van Bedum schoot de bal naar de rechterhoek waar Sven de bal geweldig de bal uit het doel tikte maar helaas ging de rebound er wel in en won Bedum met geluk met 4-2 van HFC’15 JO13-1.

 

HFC’15 JO13-1 speelde een hele sterke wedstrijd. Over bijna de gehele wedstrijd was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Bedum waar de lat 3x keer in de weg stond en de bal 2x van de lijn werd gehaald had SV Bedum heel veel geluk. De conclusie van de wedstrijd is dat HFC’15 JO13-1 heel goed heeft gespeeld en als ze zo zullen blijven spelen dan kunnen ze van elke tegenstander winnen!

 

 

Volgende wedstrijden

 

Zaterdag 30 juni 12:00

HFC’15 JO13-1 – FC Emmen JO13-1

 

Woensdag 4 juni 19:00

VV Gorecht JO13-1 – HFC’15 JO13-1

 

Zondag 8 juni

Toernooi bij VV Haren.

Toernooischema en tijden volgen later

statistieken bedum hfc