Terugblik op kampioenswedstrijd JO8-1!

Het is al een tijdje geleden maar tussen alle verslagen die de afgelopen maanden zijn geschreven, ontbrak er nog eentje: en niet de minste! Op 1 december is HFC’15 JO8-1 namelijk kampioen geworden in de 1e klasse na een fantastische thuiswedstrijd tegen de directe concurrent vv Roden JO8-1. Bij deze alsnog een verslag!

In een competitie waarin geen standen worden bijgehouden, is het natuurlijk een uitdaging om te weten of je nog kampioen kunt worden. En eigenlijk hadden we er al geen rekening meer mee gehouden dat het nog steeds een optie was, maar dat bleek toch enigszins onverwacht nog wel te kunnen! Na 9 gespeelde wedstrijden hadden Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma 2 wedstrijden verloren en 1 x gelijkgespeeld: 8 verliespunten dus.

En ook al wisten we niet alle uitslagen uit deze competitie, wisten we wel dat de andere ploegen ook minimaal een aantal keren tegen puntverlies was aangelopen. Zo had vv Roden JO8-1 minimaal 7 verliespunten (2 x gelijk, 1 x verloren), Velocitas 1897 JO8-1 had sowieso al 9 verliespunten (3 x gelijk, 1 x verloren) en Zuidhorn JO8-1 had ook minstens al 9 verliespunten (3 x verloren). De enige die dus minder verliespunten had, was vv Roden JO8-1. En laat dat nu net de tegenstander zijn die we vandaag troffen. Duidelijk was dus: bij winst zouden ze alsnog kampioen worden!

Maar dat hebben we ze niet gezegd, om niet al teveel extra druk op deze wedstrijd te zetten. Maar gemotiveerd waren ze toch al om dit keer wél van vv Roden JO8-1 te winnen! Ze hadden namelijk al 2 x verloren van ze dit seizoen: met 3-2 in de beker en zelfs met 6-0 in de competitie. Ze hadden meteen na die vreemde 6-0 nederlaag in de competitie al gezegd: “thuis pakken we ze!”. Maar dat het lastig zou worden, dat was wel duidelijk…

Met Justin weer op de goal, begonnen we eigenlijk hartstikke goed aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor ons, maar toch was het weer vv Roden dat de eerste goal scoorde: en net als bij de 6-0 nederlaag in Roden meteen uit de eerste de beste kans. Maar ze pakten het daarna prima op en kwamen in de 10e minuut, vlak voor de time-out, terug tot 1-1. Hidde schoof van achteruit door en schoot de bal hard achter de keeper: klasse goal! Daarna schoof Milan door naar de spits en die bleek zijn beste 10 minuten van het seizoen te hebben bewaard voor deze ene wedstrijd…

Milan scoorde al snel de 2-1, op keurig aangeven van Luuk. Roden kwam daarna snel terug tot 2-2 maar binnen een minuut scoorde Milan opnieuw. Een voorzet van Hidde wist hij net genoeg met zijn hoofd te raken, waarna de bal tergend langzaam in de verre hoek belandde: 3-2! En nog was het niet voorbij, want weer een minuut later scoorde Milan ook nog de 4-2! En vlak voor rust scoorde hij met zijn 4e van vandaag ook nog eens de 5-2. Heerlijk om zo de rust in te gaan!

Wat hebben ze hard gewerkt met z’n allen die eerste helft! We hameren er vaak op: bikkelen met elkaar, en dat deden ze vandaag! Hidde, Nassim en Pascal waren met name verdedigend ontzettend sterk en zaten overal net op tijd weer tussen, Justin maakte als keeper in de eerste helft weer enkele fantastische reddingen, en ook Luuk, Emma, Detmar en Milan werkten zowel aanvallend als verdedigend hartstikke goed mee vanuit het middenveld of de spits-positie: echt een teamprestatie vandaag!

Na de rust ging Milan zoals gepland op doel en ging Justin in de spits spelen. Na de rust werd Roden wel sterker, maar ook Milan heeft een paar goede ballen tegengehouden als keeper, net als Justin in de eerste helft. En ze bleven fantastisch samenwerken om Roden niet terug te laten komen. Toen Justin in de 26e minuut ook nog eens uit een counter de 6-2 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Toch werd het nog enigszins spannend in de laatste 10 minuten nadat Roden terug kwam tot 6-3 en 6-4, maar dichterbij kwamen ze gelukkig niet meer.

En zo werd JO8-1 dus toch nog op de allerlaatste speeldag KAMPIOEN! En dat tegen de directe concurrent vv Roden JO8-1, waar ze al twee keer van hadden verloren: prachtig om de blijdschap op die koppies te zien! Pas een halve minuut voor tijd durfden we het tegen ze te vertellen dat ze toch nog kampioen zouden worden 😉

Daarna hebben we het kampioenschap uiteraard nog even gevierd mét een dik en dik verdiende kampioensmedaille, uitgedeeld door de trotse coaches Ewoud en ondergetekende. Klasse gedaan, toppers! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 –
1-1 Hidde
2-1 Milan (Luuk)
2-2 –
3-2 Milan (Hidde)
4-2 Milan
5-2 Milan
— RUST —
6-2 Justin
6-3 –
6-4 –