Update advies over coronavirus

Update advies over coronavirus: alle (oefen)wedstrijden en trainingen tot 1 april 2020 afgelast

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland.

De KNVB heeft inmiddels besloten dat alle voetbalwedstrijden tot 1 april 2020 worden geschrapt. https://nos.nl/artikel/2326872-alle-voetbalwedstrijden-in-nederland-tot-1-april-geschrapt.htmlalsmede het advies gegeven om alle trainingen voorlopig niet door te laten gaan. https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59620/tot-en-met-31-maart-geen-voetbal-nederland

Wij conformeren ons aan dit advies wat luidt: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Dit betekent dat alle trainingen en oefenwedstrijden tot 1 april 2020 niet doorgaan.

Het bestuur.