Valse start Regiocup helaas, dan maar terugblik op voetbalclinic JO6-JO10!

Afgelopen zaterdag zou het eindelijk weer gaan gebeuren: echte wedstrijden! De Regiocup gaat alsnog door en alle teams stonden dan ook te springen om te gaan starten met de eerste wedstrijden sinds het eerste weekend van oktober. Maar helaas, waar we volgens mij de afgelopen 9 maanden geen enkele keer last hebben gehad van afgelaste wedstrijden door slecht weer, hadden we nu ineens in het eerste weekend van juni een afgelasting. Grote onweersbuien trokken langzaam over de stad Groningen waardoor wij, net als meerdere verenigingen in de stad, helaas de ochtendwedstrijden niet konden laten doorgaan. Zo jammer dat het nu net in dit weekend moest gebeuren! 🙁

Alleen de JO9-1 (11:00 uur uit bij Be Quick: 4-2 overwinning!) en de JO8-3 (10:30 uur uit bij Zuidhorn, 7-3 overwinning!) hadden het geluk dat ze iets later speelden en konden wel voetballen: alle overige voetballers moesten helaas nog een weekje wachten op hun eerste wedstrijden. Op naar zaterdag dan maar: een nieuwe (her)start!

Maar goed, wel een mooi moment om nog even terug te blikken op de geslaagde voetbalclinic van een week geleden. Omdat de Regiocup er dus aan zat te komen, was het niet meer nodig om een 4e interne jeugdcompetitie te starten maar was er nog wél ruimte voor een voetbalclinic.

We hebben dit seizoen ontzettend veel jeugdspelers die trainer zijn voor de onderbouw-teams: iets waar we als club ontzettend trots op zijn! Deze jonge trainers van de JO8 en JO9 hebben samen met de trainers van de JO10-teams op zaterdag 29 mei maar liefst 15 teams een ontzettend leuke en intensieve voetbalochtend bezorgd!

Aandacht voor techniek, dribbelen, passen, schieten en uiteraard ruimte voor een partijtje: mooi om te zien hoe alle spelers plezier hadden deze ochtend! Zowel de 10-jarige spelers van de JO10 tot aan de allerjongsten binnen HFC’15, de toppers van de JO6-groep.

Aydan, Jesse, Rik, Yoran, Romano, Mert, Dennis, Maarten, Martijn, Niels, Tim, Kristiaan, Tristan: allemaal hartstikke bedankt voor jullie inzet als trainers! En uiteraard ook dank aan alle leiders die weer aanwezig waren om de teams te begeleiden! En ook nog speciaal even dank aan Jel Korving, die er weer zorgde dat er ranja klaar stond voor iedereen 🙂

Groet,

Richard Booij
Coördinator HFC’15 JO6-10