Van de voorzitter… Even voorstellen.

Eind mei stemde de ALV in met mijn voordracht voor voorzitter van HFC’15. Ik maak al enige tijd deel uit van het bestuur met als portefeuille ‘verenigingszaken’. Met veel plezier pak ik nu het stokje over van Joost Leertouwer die sinds 2015 voorzitter was.

In 2008 ben ik, vanwege werk, met mijn man en kinderen naar het Noorden verhuisd en in Gravenburg komen wonen. Van origine zijn we geen Groningers. Onze ‘roots’ liggen in Zeeland. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Zaterdag staat bij ons thuis in het teken van sport. Onze zoon voetbalt bij HFC’15 en onze meiden spelen volleybal. Na volleybal en rugby heb ik pas afgelopen jaren het voetbal ontdekt. Zelf trap ik graag op vrijdagavond bij 7×7 een balletje (althans, ik ren erachteraan) en ik neem zo nu en dan als grensrechter de vlag ter hand. Het wordt me dus niet alleen aan de bestuurstafel, maar ook in het veld steeds duidelijker wat voetbal behelst.

Het is leuk samenwerken met de staf, spelers en vrijwilligers van HFC’15. Het bestuur is trots op wat alle teams en de vrijwilligers waarmaken. Niet alles verloopt altijd vlekkeloos, maar we weten elkaar te vinden om het gesprek aan te gaan. Als voorzitter stel ik me daarom ook graag benaderbaar op.

We kijken terug op een mooi seizoen. De voorbereiding van het nieuwe seizoen is al in volle gang. Maar nu de zomervakantie aanbreekt, is het even wat rustiger. We wensen iedereen welverdiende rust, mooie ervaringen en voor wie eropuit gaat een behouden thuiskomt. De zomer kent voor iedereen zo z’n eigen hoogtepunten: een reis, familiebezoek, ontspannen op de camping of in de eigen achtertuin of naar een concert. Rammstein is niet aan mij besteed, maar op Concert at Sea kwam Guus Meeuwis, je weet wel, van dat lied over Brabant. Dus dan sta ik daar, aan de Zeeuwse kust naar muziek te luisteren, maar… dan denk ik aan Groningen, want bij HFC’15 rolt de bal. In Hoogkerk kom je thuis.

Iedereen fijne zomer!

 

Janneke Metselaar