Update verbouwing

Update verbouwing

Zoals de meesten van jullie wel hebben gemerkt is een aannemer in opdracht van de gemeente Groningen afgelopen najaar gestart met de bouw van twee kleedkamers in de voormalige activiteitenruimte. Deze broodnodige kleedkamers zijn in de kerstvakantie opgeleverd, echter bij controle van het bestaande waterleidingnetwerk werd er Legionella gevonden.

Er is nog geprobeerd, door middel van dagelijks spoelen, het leidingwerk te verlossen van Legionella, helaas zonder succes. De groei van de Legionella was in 10 dagen dusdanig toegenomen, dat er niet meer gedoucht mocht worden. De gemeente heeft in overleg met de aannemer en installateur toen besloten om het gehele waterleidingnetwerk dan maar in ėėn keer te vervangen.

Vervanging van het waterleidingnetwerk stond al in de planning, alleen zou dit gefaseerd (elke 2 weken 2 kleedkamers) gaan gebeuren, dit om de overlast voor Hfc’15 zoveel mogelijk te beperken. Door de aanwezigheid van Legionella was het gefaseerd vervangen van het leidingnetwerk geen optie meer.

In januari is men gestart met het vervangen van het waterleidingnetwerk. De installateur verwachte dat er in het weekend van 26 en 27 februari weer gedoucht kon worden, helaas is dit niet gelukt. Mede door een vertragingen in de planning, heeft men deze datum moeten verplaatsen naar vrijdag 18 maart. Voor het bestuur is dit een flinke tegenvaller, maar het is niet anders.

Overigens zal het straks zo zijn, dat het warme water wordt gemaakt door een warmtepomp (geplaatst op het dakterras bij de fietsenstalling) waardoor ėėn van de cv-ketels zal verdwijnen, samen met een geheel vernieuwd douche systeem, zal dit de club een behoorlijke besparing op de energierekening opleveren, zo is de verwachting.

Later dit voorjaar wordt ook nog het gehele verwarmingssysteem aangepast, mede door een nieuwe regeling zou de temperatuur in het complex aangenamer en beter controleerbaar moeten worden. Daarnaast is het de bedoeling dat ook deze cv-ketel wordt vervangen door een warmtepomp, ook dit zal wederom een energiebesparing moet opleveren.

Al met al een mooie upgrade voor ons complex.