Vervanging toplaag veld 2: Wat merken we er van?

vervangen toplaag kunstgras

Op maandag 25 maart wordt begonnen met de vervanging van de toplaag van veld 2. Daar zijn we natuurlijk blij mee ( al werd het hoog tijd) maar het zal duidelijk zijn dat dit (grote) gevolgen zal hebben voor trainings- en wedstrijdschema’s. Volgens de planning van de gemeente zullen de werkzaamheden rond 1 mei zijn afgerond. Wat zijn de gevolgen zoals we die nu kunnen overzien ?

 

Trainingsschema

Momenteel zijn we (vooral Edzer Bos) druk bezig om een aangepast trainingsrooster te maken. Alle teams, met uitzondering van ZA1, zullen er wat van merken bijvoorbeeld omdat

  • een training verplaatst wordt naar een ander veld. (soms ook van kunstgras naar gras).
  • een training verplaatst wordt naar een ander tijdstip.
  • een training wordt ingekort (1 uur ipv 1 ½ uur).

 

We zullen proberen de pijn zoveel mogelijk te verdelen maar nogmaals: ieder team gaat er wat van merken. Als je in plaats van op kunstgras nu op gras moet trainen kan het bijvoorbeeld zijn dat de training wordt afgelast. Uitgangspunt is dat ieder team tenminste 1 keer per week op kunstgras traint.

 

Wedstrijdschema

Wedstrijdsecretaris Djoerd Heidstra heeft de wedstrijdplanning voor de 4 zaterdagen in de periode van renovatie aangepast.

Er worden een paar wedstrijden verplaatst en het kan zijn dat wedstrijden later beginnen dan we gewend zijn, maar het lijkt erop dat bijna alle wedstrijden gespeeld kunnen worden op de (zater)dag dat ze gepland staan. Gelukkig is het vanaf 31 maart zomertijd en daardoor langer licht.

 

Begrip

We rekenen op ieders begrip. Leuk is anders maar we verheugen ons op de situatie vanaf 1 mei als we optimaal gebruik kunnen gaan maken van twee gloednieuwe kunstgrasvelden.

Zodra het trainingsschema voor de periode 25 maart tot 1 mei definitief is vastgesteld zullen we het publiceren.

Bestuur HFC’15