Voetbalfusie in Hoogkerk is een feit!

Afgelopen vrijdag is op sportpark Hoogkerk de definitieve beslissing gevallen rond de fusie tussen vv Hoogkerk en CSVH. In beide vergaderingen waren de leden ruim voor de fusie en dus zal er vanaf volgend seizoen gepresteerd gaan worden vanuit één voetbalorgaan. De nieuwe club in Hoogkerk zal HFC’15 (Hoogkerk Football Club) gaan heten en spelen in een groen/wit gestreept shirt met zwarte broek en groen/wit gestreepte sokken.

16 jaar geleden werden de jeugdafdelingen van vv Hoogkerk en CSVH al samengevoegd tot SJO de Held. “Nadat we in 2004 onze intrede hadden genomen op het nieuwe sportpark, had niemand verwacht dat de Held zo explosief zou groeien tot de grote waar we nu staan. De Held groeide uit naar een eigen club met een eigen identiteit.” Vertelt vv Hoogkerk voorzitter Ronnie Melissen.
Na bijna een jaar vergaderen kwamen de commissies met het fusievoorstel. Twee weken geleden werd de quorum van driekwart aanwezige leden niet gehaald en dus moest er een tweede ALV georganiseerd worden. Ronnie: “De opkomst was groot en er heerste toch enige spanning, zal het doorgaan of was al het werk voor niks geweest. Tijdens de stemming bleek al snel dat bijna iedereen voor de fusie was, en nadat de stemmen geteld waren, kwam het hoge woord eruit. Et gait deur! Eindelijk en ook opgelucht waren wij als bestuur dat de stemming positief was. Een nieuwe club was geboren.”

Nu moeten beide besturen nog een hoop werk verzetten om alles in goede banen te leiden en een hecht fundament neer te zetten voor de toekomst. Naast nieuwe tenues zal er ook een kleine verbouwing plaats vinden op het sportpark. Waar nu nog drie bestuursmakers zijn en twee kantines, zal ruimte gecreëerd worden voor een sponsorruimte en extra kleedgelegenheid. Door de fusie is HFC’15 een van de grootste voetbalverenigingen van de stad. De club mag met zo’n 900 leden aanschuren tegen de gevestigde namen Be Quick 1887, GVAV Rapiditas en vv Helpman.

CSVH-voorzitter Frits Potze is ook blij met het resultaat. “Dit is een historisch besluit van de leden, met een goed oog voor de toekomstige uitdagingen die voetballen in Hoogkerk te wachten staan. HFC’15 belooft een mooie toekomst.”

Verder willen beide besturen alle vrijwillige commissieleden bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Er is veel werk verzet, maar er gaan nog roerige tijden aankomen waar veel vrijwilligers voor nodig zijn!